Μέθοδος πληρωμής key2pay

Μέθοδος πληρωμής key2pay

Αγαπητοί πελάτες,

από σήμερα έχουμε προσθέσει τη δυνατότητα να πληρώνετε μέσω του Key2Pay. Αυτό διευκολύνει κατά πολύ τους πελάτες χοντρικής στην εξόφληση των τιμολογίων τους.

Τι είναι το Κey2Pay;

Το Key2Pay αποτελεί μια ολοκληρωμένη, πρωτοποριακή και ανταγωνιστική λύση, σχεδιασμένη από την Εθνική Τράπεζα και σας προσφέρει τη δυνατότητα μέσω της αποστολής ενός e-mail με συμπληρωμένα τα στοιχεία της συναλλαγής που αφορούν στο αίτημα πληρωμής να εξοφλήσετε άμεσα τα παραστατικά σας προς το λογιστήριο μας.

H υπηρεσία Key2Pay υποστηρίζει οποιαδήποτε πιστωτική (credit), χρεωστική (debit) ή προπληρωμένη κάρτα (prepaid) των διεθνών σχημάτων Visa, Mastercard (εκδόσεως της Εθνικής Τράπεζας ή τρίτων Τραπεζών), JCB. Δεν υπάρχει καμία χρέωση για όλους εσάς που θα χρησιμοποιείτε αυτό το τρόπο προκειμένου να εξοφλήσετε τα παραστατικά.

H Εθνική Τράπεζα υποστηρίζει πλήρως το πρωτόκολλο ασφαλείας EMV 3DS για τους εμπόρους και παράλληλα συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις ισχυρής ταυτοποίησης πελάτη για τους κατόχους καρτών (Strong Customer Authentication – SCA), η οποία μειώνει τον κίνδυνο απάτης (fraud) στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Επίσης , μέσω της υπηρεσίας αυτής μπορείτε πέραν της δυνατότητας εφάπαξ πληρωμής να επιλέξετε να αποπληρώσετε το οφειλόμενο ποσό με άτοκες δόσεις. Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας θα γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Είναι ασφαλές το Key2Pay;

Η υπηρεσία Key2Pay αποτελεί μία ασφαλή και αξιόπιστη λύση για την πραγματοποίηση των συναλλαγών πληρωμών δεδομένου ότι:

  • πρόκειται για ένα πλήρως πιστοποιημένο σύστημα κατά το διεθνές πρότυπο ασφαλείας PCI DSS
  • υποστηρίζει πλήρως το πρωτόκολλο ασφαλείας EMV 3DS και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ισχυρής ταυτοποίησης πελάτη (Strong Customer Authentication–SCA), η οποία μειώνει τον κίνδυνο απάτης (fraud) στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Πληρωμές με ισχυρή ταυτοποίηση πελάτη, Strong Customer Authentication (SCA)

Σε εφαρμογή του νέου κανονιστικού πλαισίου και της διαδικασίας «Ισχυρής Ταυτοποίησης Πελάτη», για την ασφαλή ολοκλήρωση μιας online συναλλαγής θα απαιτείται ο κάτοχος να κάνει χρήση 2 ή περισσότερων στοιχείων ταυτοποίησης από σύνολο τριών διαφορετικών ανεξάρτητων μεταξύ τους παραγόντων που αφορούν:

  • Κάτι που ο κάτοχος της κάρτας γνωρίζει (π.χ. κωδικός πρόσβασης),
  • Κάτι που ο κάτοχος της κάρτας κατέχει (π.χ. τη συσκευή του κινητού του), ή
  • Κάτι που ο κάτοχος της κάρτας διαθέτει (π.χ. το δακτυλικό του αποτύπωμα

Αυτή η μέθοδος επιβεβαίωσης της ταυτότητας του πελάτη ονομάζεται «ταυτοποίηση δύο παραγόντων» ή «Ισχυρή Ταυτοποίηση Πελάτη–SCA».

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια της υπηρεσίας στο site της Εθνικής Τράπεζας εδώ.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.